SZTE

University of Szeged webpage Faculty of Medicine webpage Albert Szent-Gyorgyi Health Center webpage

szegedi tudományegyetem

klinikai vizsgálatokat koordináló iroda

6720 Szeged, Dugonics tér 13. fsz. 33.
62/54-68-95
clin.trial @ rekt.szte.hu

START-UP FOLYAMATOK TÁMOGATÁSA

 

Az Iroda feladatai közé tartozik a klinikai vizsgálatok megkezdéséhez kapcsolódó előkészítési folyamatok támogatása. Ennek értelmében az Iroda a következő feladatokat látja el:

  • A feasibility@med.u-szeged.hu vagy feasibility@rekt.szte.hu email címre érkező megkeresések továbbítása az illetékes vizsgálóhelyek részére a megkeresést követő 2 munkanapon belül. A feasibility-k adminisztratív kérdéseinek kitöltéséhez tájékoztatás nyújtása a vizsgálóhelynek. 
  • A vizsgálatvezető kérése esetén az előkészítési lépések kapcsán tanácsadás, tájékoztatás nyújtása különösen a következők tekintetében: SZTE szerződéskötés lépései; egyszerződéses és többszerződéses modell alkalmazásának menete; külső és belső szolgáltatók bevonásának lehetőségei, folyamata; a vizsgálat megindításához szükséges dokumentumok. 
  • A vizsgálatvezető kérése esetén a költségvetés előzetes áttekintése, annak véleményezése. 
  • A vizsgálatvezető kérése esetén a vizsgálatban résztvevő személyzet nem vizsgálat-specifikus oktatása. 
  • A vizsgálatvezető kérése esetén a regionális/helyi etikai beadás folyamataiban való tanácsadás, nyomtatványok rendelkezésre bocsájtása. 


Amennyiben a klinikai vizsgálathoz előzetes befogadó nyilatkozatra van szükség, úgy ezen nyilatkozatot az Iroda szakmai ellenjegyzése mellett a vizsgálóhely vezetője, valamint SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese írja alá.
A nem az SZTE szervezeti egységében zajló klinikai vizsgálatok intézményi ellátási hátterének biztosítására kötött megállapodások kiadása az Iroda szakmai vezetőjének szakmai javaslata és egyetértése mellett tehetők meg.

Kapcsolat:
Visnyeiné Dankó Mónika – start-up munkatárs
E-mail: trial.office@rekt.szte.hu
Telefon: 62/54-55-45